Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Alla de andra som också skrev : essäer, samtal och dagböcker
Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish Bokhjälpen

Publisher's information

ISBN
9789197656757
Title
Alla de andra som också skrev : essäer, samtal och dagböcker
Author
Thomas Nydahl
Publisher
Tusculum Förlag
Year of release
2009
No of pages
253 pages
Binding
Danskt band
Size
140 x 180 mm Spine width 17 mm
Weight
322 g
Language
Svenska
Description
"Mina böcker ska vara som brev riktade till varje enskild läsare. Inget kan bli mer personligt än en text. I orden och bokstävernas struktur finns en kärlek och en tillgivenhet som är större än författaren själv."

Det skriver Thomas Nydahl som i sin nya bok Alla de andra som också skrev bjuder in till tretton olika författarskap, deras återkommande teman, texternas ursprung, författarnas passion, själva kärnan. Här möter vi Witold Gombrowicz på en bar i Berlin, följer Jenny Diski in i vitheten, funderar över utanförskap tillsammans med Thomas Bernhard, utforskar kvinnorna i Christine Falkenlands författarskap, tar oss fram genom Nina Bouraouis kamp med de onda tankarna, och fördjupar oss i Karin Stensdotters prosa och om livet som svensk författare i Paris. Vi träffar V.S. Naipaul, Béla Hamvas, Alejandra Pizarnik, Valzhyna Mort, Elmer Diktonius, Imre Kertész och Ervin Rosenberg. I bokens andra del bjuder Thomas Nydahl in oss till de egna, helt vanliga dagarna med skrivande, läsande och liv.

På mjukaste prosa, och med en exakt blick för varje betydelsefull detalj, tecknar Thomas Nydahl i Alla de andra som också skrev ett lika stillsamt som intensivt porträtt av skrivandet som nödvändigt liv.

Thomas Nydahl är född 1952 och bosatt i Kristianstad. Sedan debuten 1974 med "Smuts", har han gett ut ett fyrtiotal böcker. 1994 tilldelades Thomas Nydahl Samfundet De Nios litteraturpris.
Blogg http://nydahlsoccident.blogspot.com/