Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Sushi och andra japanska läckerheter

Sushi och andra japanska läckerheter

Hardcover book. Stevali. 1 ed. 2011. 127 pages.

Fine Condition. Dust jacket in Fine Condition. I. Den här boken lockas läsaren till att fatta mod i köket och bli kökssamuraj på egen hand !
Du lär dig behärska sushikonsten med hjälp av med hjälp av tydlig vägledning och lättöverskådliga recept tillsammans med mängder av vackra foton.

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9789186287177
Title
Sushi och andra japanska läckerheter
Author
Robert Melin
Publisher
Stevali
Year of release
2011
No of pages
127 pages
Binding
Inbunden
Size
203 x 262 mm Spine width 13 mm
Weight
666 g
Language
Svenska
Description
Sushibarerna började skjuta upp som svampar i Sverige runt mitten av 1990-talet. Många trodde att det bara var en fluga och modenyck, men idag, 15 år senare, kan väl ingen förneka att sushin är här för att stanna. Det finns i dagsläget hundratals svenska sushirestauranger runtom i landet. Självklart med varierande kvalitet, och många är försvenskade på samma sätt som kinamaten (läs laxmeny, crabsticks med mera). Nyfikenheten är dock fortfarande stor, och många vill säkert laga sushi själva där hemma, men kanske inte riktigt vågar. Denna bok ska förhoppningsvis få er läsare att fatta mod och bli kökssamurajer! Förutom tydliga vägledningar och lättbegripliga recept tar vi kål på en del fördomar samt berättar några anekdoter.

Sushi och andra japanska läckerheter är uppföljaren till Robert Melins tidigare storsäljare En handbok sushi. Den är tänkt som en fördjupning i det japanska köket. Fokus ligger fortfarande på sushi men boken innehåller även recept på läckra japanska varmrätter. Tanken är att all matlagning ska vara enkel och rolig. Många fina bilder varieras med tydliga "vägbeskrivningar" till utsökta middagar. "Sakemannen" Åke Nordgren bidrar även denna gång med ett kapitel om Japans ädla drycker.

OM FÖRFATTAREN
Robert Melin upptäckte sushi 1986 och blev genast råtorsk. 1992 öppnade han SushiAkuten med tanken att genom hemkörning göra sushi mer lättåtkomlig för stockholmarna. Sex år senare sålde han sin del av rörelsen, reste till Asien och blev kär. Nuförtiden driver han Catering Allt Stockholm AB tillsammans med sin fru Sandee. En populär specialitet är sushiskolor och japanska temafester.