Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Omvandlingar : försäkringsbolaget Skandia 1990 - 2016

Omvandlingar : försäkringsbolaget Skandia 1990 - 2016

Hardcover book. Förlaget Näringslivshistoria. 2019. 336 pages.

Condition As New. PRESENTSKICK – I ABSOLUT NYSKICK
Skandia har stått i centrum för försäkringsbranschens utveckling sedan bolaget bildades 1855. Dessutom har bolaget omvandlat sig själv vid upprepade tillfällen inte minst under 1900-talets slut.Den här boken handlar främst om de senaste 30 åren i Skandias historia. En tid då omvandlingarna varit större än tidigare. Skandia gick in i 1990-talet som ett starkt inhemskt bolag med omfattande verksamhet på den nordiska marknaden och en bred närvaro internationellt. Under de följande decennierna genomgick Skandia flera grundläggande förändringar som omvandlade bolagets produkter, ägande, kundkrets och ekonomiska situation.
Det är denna historia som författarna Mats Larsson och Mikael Lönnborg berättar, med utgångspunkt i ett omfattande och unikt arkivmaterial på Centrum för Näringslivshistoria och ett stort antal intervjuer med de personer som spelat en betydande roll i omvandlingarna.

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9789198482874
Title
Omvandlingar : försäkringsbolaget Skandia 1990 - 2016
Author
Larsson, Mats
Publisher
Förlaget Näringslivshistoria
Year of release
2019
No of pages
336 pages
Binding
Inbunden
Size
178 x 238 mm Spine width 29 mm
Weight
932 g
Language
Svenska
Description
Skandia har stått i centrum för försäkringsbranschens utveckling sedan bolaget bildades 1855. Dessutom har bolaget omvandlat sig själv vid upprepade tillfällen inte minst under 1900-talets slut.Den här boken handlar främst om de senaste 30 åren i Skandias historia. En tid då omvandlingarna varit större än tidigare. Skandia gick in i 1990-talet som ett starkt inhemskt bolag med omfattande verksamhet på den nordiska marknaden och en bred närvaro internationellt. Under de följande decennierna genomgick Skandia flera grundläggande förändringar som omvandlade bolagets produkter, ägande, kundkrets och ekonomiska situation.   Det är denna historia som författarna Mats Larsson och Mikael Lönnborg berättar, med utgångspunkt i ett omfattande och unikt arkivmaterial på Centrum för Näringslivshistoria och ett stort antal intervjuer med de personer som spelat en betydande roll i omvandlingarna.