Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Einstein

Einstein

Hardcover book. Fri Tanke. 2024.

Condition As New. Förlagsny. Oläst. /// Få andra vetenskapsmän har präglat den moderna vetenskapen lika mycket som Einstein. Under loppet av ett år publicerar han som ungt forskarsnille fyra vetenskapliga arbeten som ska komma att revolutionera både fysiken och matematiken.

Men berättelsen om Einsteins liv är också den om hur det var att leva som ung jude i Tyskland i början av förra seklet, ett land som Einstein skulle komma att lämna innan det var för sent. I det nya hemlandet USA etablerar sig Einstein både som en tung teoretiker och en populär praktiker och blir rådgivare i framtagningen av atombomben.

Trots att han blev en av sin tids mest efterfrågade intellektuella, förblev Einstein en outsider som kom från ett land som låg i ruiner. Einstein blev något av en maskot och talesperson för hela det exiltyska forskarsamhället men kände sig aldrig riktigt hemma i någon av de identiteter som omgivningen tillskrev honom: amerikan, jude, Nobelpristagare.

Det här är berättelsen om en av våra största intellektuella personligheter, om hans resa från barndomen till ålderdomen, från läsningen av filosofen Kant till korrespondensen med Oppenheimer.

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9789189526167
Title
Einstein
Author
Isaacson, Walter
Publisher
Fri Tanke
Year of release
2024
Binding
Inbunden
Size
160 x 235 mm Spine width 52 mm
Weight
1234 g
Language
Svenska
Description
Få andra vetenskapsmän har präglat den moderna vetenskapen lika mycket som Einstein. Under loppet av ett år publicerar han som ungt forskarsnille fyra vetenskapliga arbeten som ska komma att revolutionera både fysiken och matematiken.Men berättelsen om Einsteins liv är också den om hur det var att leva som ung jude i Tyskland i början av förra seklet, ett land som Einstein skulle komma att lämna innan det var för sent. I det nya hemlandet USA etablerar sig Einstein både som en tung teoretiker och en populär praktiker och blir rådgivare i framtagningen av atombomben.Trots att han blev en av sin tids mest efterfrågade intellektuella, förblev Einstein en outsider som kom från ett land som låg i ruiner. Einstein blev något av en maskot och talesperson för hela det exiltyska forskarsamhället men kände sig aldrig riktigt hemma i någon av de identiteter som omgivningen tillskrev honom: amerikan, jude, Nobelpristagare.Det här är berättelsen om en av våra största intellektuella personligheter, om hans resa från barndomen till ålderdomen, från läsningen av filosofen Kant till korrespondensen med Oppenheimer.