Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Islamofobi

Islamofobi

Hardcover book. Leopard Förlag. 1 ed. 2010. 309 pages.

Fine Condition. Dust jacket in Very Good Condition. Anders Behring Breivik mördade 77 människor och sprängde det norska regeringskvarteret. Breivik är ingen isolerad galning, hans idéer finns i Sverige och över hela Europa. Bruna partier har valts in i parlamenten och deras budskap har smittat av sig på etablerade politiska partier och rörelser som kräver medborgartester, åsiktsregistrering, kartläggning och övervakning av muslimska medborgare.

Mattias Gardell granskar den islamofobiska tanketraditionen och analyserar fördomarna om muslimer. De påstås vara våldsbenägna, terrorister, kvinnoförtryckare och antisemiter som hotar demokratin och yttrandefriheten. Har vi blivit så vana vid en sådan diskussion att vi inte inser att den utgår ifrån ett rasistiskt skillnadstänkande?

Skyddsomslaget har mindre skavanker. Utöver det inga skadade sidor eller klotter. Sparsamt använd och nästintill nyskick. Söker ett kärleksfullt hem där den får fortsätta att komma till användning!

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9789173432887
Title
Islamofobi
Author
Gardell, Mattias
Publisher
Leopard Förlag
Year of release
2010
No of pages
309 pages
Binding
Inbunden
Size
157 x 230 mm Spine width 25 mm
Weight
680 g
Language
Svenska
Description
Häxor, kättare, katoliker, tattare, romer och judar har i olika tidsepoker fått representera ondskan. Idag är det muslimer.

Över hela Europa tågar bruna partier in i parlamenten under islamofobins fana. Deras antimuslimska budskap smittar av sig på etablerade politiska partier och rörelser. Liberala och konservativa partier kräver medborgartester, åsiktsregistrering, kartläggning och övervakning av muslimska medborgare. Det offentliga samtalet upptas alltmer av diskussioner om förbud mot minareter, slöjor, koranskolor, moskéer och muslimsk invandring.

Hur kunde det bli så här?

Mattias Gardell granskar den islamofobiska tanketraditionen från medeltidens kristna föreställningsvärld fram till dess återkomst i dagens Europa. Han analyserar fördomsfulla påståenden om muslimer och vad de påstås vara: våldsbenägna, terrorister, kvinnoförtryckare och antisemiter som hotar demokratin och yttrandefriheten. Har vi blivit så vana att diskutera på detta sätt att vi inte inser att det utgår ifrån ett rasistiskt skillnadstänkande?

Mattias Gardell har skrivit en nödvändig bok i en tid där mörkret på nytt hotar att sänka sig över Europa.