Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Utge sig : Om autenticitetens vara och värde

Utge sig : Om autenticitetens vara och värde

Hardcover book. Norstedts. 1 ed. 2024. 201 pages.

Condition As New. Förlagsny. Oläst. /// Äkta och verklighetstroget har blivit modeord. De dyker ständigt upp på tidningarnas debattsidor och används för att sälja in allt från romaner till hiphop och sojamjölk. Det är ord som hänvisar tillbaka till en särskild idé: idén om det autentiska. Upphöjandet av det autentiska genomsyrar litteratur och sociala medier, turism och varumärkesbyggande. Men varför är det just det äkta, sanna och autentiska som kommit att bli mest värdefullt i vår tid?

Utge sig är en skarp och ögonöppnande undersökning som med filosofiska och sociologiska teorier och populärkulturella exempel ger perspektiv på samtidens äkthetsfixering. Genom nedslag hos Rousseau och Carina Rydberg, Kenza Zouiten och Elizabeth Holmes, knyter Saga Cavallin samman bedragaren, influencern, textilarbetaren och riskkapitalisten. Det är en skildring av en värld där vad vi framför allt har gemensamt är att slå vakt om vår särart, och där kommersialiseringen av våra känsloliv har gjort att det vi allra mest begär alltid ligger utom räckhåll.

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9789113123981
Title
Utge sig : om autenticitetens vara och värde
Author
Cavallin, Saga
Publisher
Norstedts
Year of release
2024
No of pages
201 pages
Binding
Inbunden
Size
140 x 220 mm Spine width 18 mm
Weight
330 g
Language
Svenska
Description
"Utge sig är skriven på en vass prosa som levererar en ännu skarpare samhällsanalys. Den skär djupt genom samtidens många lager av manipulationer och förställningar. Den som läser den kommer att se på världen med en ny blick."Dagens Nyheter"Mycket god essäistik"Svenska Dagbladet"Cavallin är klarsynt och konkret"ExpressenÄkta och verklighetstroget har blivit modeord. De dyker ständigt upp på tidningarnas debattsidor och används för att sälja in allt från romaner till hiphop och sojamjölk. Det är ord som hänvisar tillbaka till en särskild idé: idén om det autentiska. Upphöjandet av det autentiska genomsyrar litteratur och sociala medier, turism och varumärkesbyggande. Men varför är det just det äkta, sanna och autentiska som kommit att bli mest värdefullt i vår tid?Utge sig är en skarp och ögonöppnande undersökning som med filosofiska och sociologiska teorier och populärkulturella exempel ger perspektiv på samtidens äkthetsfixering. Genom nedslag hos Rousseau och Carina Rydberg, Kenza Zouiten och Elizabeth Holmes, knyter Saga Cavallin samman bedragaren, influencern, textilarbetaren och riskkapitalisten. Det är en skildring av en värld där vad vi framför allt har gemensamt är att slå vakt om vår särart, och där kommersialiseringen av våra känsloliv har gjort att det vi allra mest begär alltid ligger utom räckhåll.