Your country and preferred language.

Select your country Select language

This website uses cookies to ensure you get the best experience on our website.

Menu
Search options
Close

Welcome to the largest bookstore in Sweden

Here you will find virtually everything that has been published on the Swedish book market in the last hundred years.

  • Safe payments and 21 days return policy with standard terms of delivery
Bröllop och Sommar : två essäsamlingar

Bröllop och Sommar : två essäsamlingar

Hardcover book. Lindelöws bokförlag. 1 ed. 2024. 142 pages.

Condition As New. Förlagsny. Oläst. /// Essäsamlingen Bröllop är Albert Camus andra ungdomsverk. Som 25-åring skriver han att det är Medelhavet han gifter sig med. Texterna handlar också om ungdomens gratisnöjen i Alger, om romerska ruiner i Algeriet, men även intryck från Italien och om mästarnas målningar i Florens. I den avslutande essän Öknen finns också några röster från William Shakespeares olyckliga älskande par, i skådespel som ofta utspelar sig på platser i Italien.

1953 gav Albert Camus ut samlingen Sommar, som anses vara en slags fortsättning på Bröllop, prosapoesi med landskapsskisser från europeiska städer vid Medelhavet. Det är en författare i exil, med franskan som modersmål, där Algeriet fortfarande är hans verkliga fosterland. Havet är en metafor för evigheten. Sokrates, Platon och Hegel figurerar, med tankar som spänner mellan meningslöshet och samtida förnuft. Han funderar i Gåtan över att omgivningen ger honom etiketten det absurdas skildrare.

Inledningen till dessa två essäsamlingar är skriven av Mikael Azar, författaren och professor i idéhistoria. Översättningen är ny och gjord av Joachim Forsgren. Senast essäerna översattes var 1960.

1957 tilldelades Albert Camus Nobelpriset i litteratur med motiveringen: "För hans betydelsefulla författarskap, som med skarpsynt allvar belyser mänskliga samvetsproblem i vår tid."

Flat rate shipping Sweden: 62 SEK
Pay with Swish

Publisher's information

ISBN
9789188753571
Title
Bröllop och Sommar : två essäsamlingar
Author
Camus, Albert
Publisher
Lindelöws bokförlag
Year of release
2024
No of pages
142 pages
Binding
Inbunden
Size
137 x 215 mm Spine width 14 mm
Weight
310 g
Language
Svenska
Description
Denna bok av Albert Camus rymmer två essäsamlingar, Bröllop och Sommar. Den första är hans andra utgivna bok från 1938. Nästa gång han gav ut essäer var 1953, då kom Sommar. Nu samsas dom i en ny översättning och med en introduktion.